026-3707511
Al 15 jaar actief in Afrika
Uw luxe privéreis geheel op maat
Variëteit aan wild- en natuurparken
Exclusieve lodges en camps
Advies uit eigen ervaring
« Terug

Botswana

Botswana is het gehele jaar door te bezoeken. Er zijn echter verschillen per periode:

  • juni - augustus: Dit zijn de ‘koudste’ maanden waarbij de dagtemperatuur voor het maken van safari’s aangenaam is, ongeveer 20 - 27 graden. De temperatuur kan ’s nachts en in de vroege ochtend dalen naar 0 - 8 graden. Deze periode is het meest populair omdat de wateren van de Okavango en rivieren grote aantallen wild aantrekken. Daarnaast is de vegetatie droger en minder hoog waardoor het wild makkelijker te zien is.

  • september - oktober: De temperaturen stijgen en het landschap wordt nog droger. Het wild concentreert zich meer en meer rondom waterbronnen. Men kan spreken van de beste periode voor big game safari’s. De temperatuur kan in oktober oplopen tot 40 graden, hetgeen niet voor elke reiziger geschikt is. Gebieden als Magadigadi, Nxai Pan en Central Kalahari zijn in deze maanden erg heet.

  • november - maart: De maanden staan bekend als de ‘green season’, wanneer de regens arriveren. Gedurende de dag zijn de temperaturen nog steeds warm, variërend van 30 - 35 graden. Bij regen kan de temperatuur dalen naar 15 - 18 graden. De regens vallen meestal in korte, spectaculaire onweersbuien, wat safariactiviteiten kan onderbreken. Hoewel de regens per jaar veranderen is het nog steeds een aangename periode om te reizen. Tussen de regens zijn er namelijk langere periodes van droogte. De periode is goed voor vogelaars en mensen die naar de Kalahari en Linyanti regio willen reizen (vanwege migraties van het wild). Het is ook de tijd dat de meeste dieren jongen krijgen.

  • april - mei: Deze maanden zijn mooie maanden met een strak blauwe lucht en een fris groen landschap. Nachttemperaturen dalen waardoor de temperaturen overdag warm zijn, en de avonden en nachten aangename verkoeling brengen. De Kalahari regio is ook in deze maanden goed te bezoeken. Wegen in de parken drogen al uit waardoor deze beter begaanbaar worden voor de safarivoertuigen.

Noot: In en om de Okavango zijn de temperaturen meer constant dan in de drogere gebieden van de Kalahari.

Botswana reizen

Vraag vrijblijvend een offerte aan