026-3707511
Al 15 jaar actief in Afrika
Uw luxe privéreis geheel op maat
Variëteit aan wild- en natuurparken
Exclusieve lodges en camps
Advies uit eigen ervaring
« Terug

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn de jaargetijden tegenovergesteld aan die van ons. Het land is het hele jaar door goed te bezoeken.

Safari (Limpopo/Kruger regio, Mpumalanga en Madikwe):
 • mei - september: De herfst en winter zijn erg geschikt voor het maken van safari’s in deze omgeving. Deze regio is droog en de vegetatie is laag waardoor er grote kans is op het zien van veel wild. Bovendien is het wild meer aangewezen op waterholes en zijn er minder muskieten. Hou wel rekening met koude nachten en ochtenden. Warme kleding wordt aangeraden tijdens de safari.
   
 • oktober - april: De maand oktober is een goede safari-maand. Door de eerste regenval loopt het struikgewas langzaam uit, hetgeen zorgt voor frisse groene kleuren. Het wild is nog prima te spotten. In de overige maanden is het spotten moeilijker door het dichte struikgewas. De regenval bestaat uit korte buien in de namiddag. Dit heeft zelden effect op de safari. De maanden zijn uitstekend voor vogelliefhebbers door de aanwezigheid van veel trekvogels. December en januari zijn erg warm. In december is het bovendien druk vanwege de schoolvakantie in Zuid-Afrika.
 
Kaapstad & Tuinroute:
 • september - november: Bij Kaapstad en de westkust begint de lente, wat zeer aangename temperaturen betekent. Ten noorden van Kaapstad (Namaqualand) en langs de Tuinroute opent zich een bloemenpracht.
   
 • december- februari: Dit is de zomerperiode met zeer aangename temperaturen, met februari als warmste maand van het jaar. Voor een strandverblijf in de Kaapregio of Eastern Cape is dit een goede periode. In december is het erg druk vanwege de schoolvakantie in Zuid-Afrika.
   
 • maart - juni: De inwoners hebben het vaak over ‘vier seizoenen in één dag’ in deze periode, het weer is erg onvoorspelbaar. Buien zijn meestal kort en hevig, waarna de zon weer snel schijnt.
   
 • juli - augustus: In Kaapstad en langs de Tuinroute zijn de temperaturen laag en maakt vooral de zeewind het fris. Regenbuien zijn meestal kort en hevig, waarna de zon weer snel schijnt. In Hermanus zijn walvissen te zien.

ZUID-AFRIKA REIZEN

Vraag vrijblijvend een offerte aan