026-3707511
Al 15 jaar actief in Afrika
Uw luxe privéreis geheel op maat
Variëteit aan wild- en natuurparken
Exclusieve lodges en camps
Advies uit eigen ervaring
« Terug

Okonjima Plains Camp

Okonjima Nature Reserve biedt haar gasten verschillende overnachtingsmogelijkheden in Afrikaanse villa’s, bush suites, luxe tenten en kamers in de diverse Camps. Okonjima Plains Camp is ontstaan uit een oude boerderij, geheel gerenoveerd naar een moderne stijl waarbij de oude elementen nog zichtbaar zijn. Dit geeft Plains Camp een unieke en leuke sfeer. De boerderij wordt nu gebruikt als restaurant. Daarnaast zijn er standard en view kamers beschikbaar, zo heeft elke kamer een prachtig uitzicht op het uitgestrekte graslandschap van Okonjima. Plains Camp is familie en rolstoel vriendelijk. Ook heeft elke kamer een kleine veranda, een mini koelkast en een ruime douche. 

Tijdens een verblijf in Okonjima hoeven de gasten zich niet te vervelen, er zijn voldoende activiteiten mogelijk. Uiteraard kunnen er gamedrives worden gemaakt, om het wild in de omgeving te spotten. Daarnaast zijn er wandelroutes die zowel individueel als met gids bewandeld kunnen worden. Tevens is er een zwembad aanwezig die voor de nodige verkoeling kan zorgen en is er de mogelijkheid om een ontspannen massage te boeken.

Naast dat Okonjima een lodge is, is het tevens de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Deze organisatie beschermt met name de cheetaÂ’s en de luipaarden die voor het toerisme in gevangenschap worden gehouden of beschoten zijn door boeren omdat ze een dreiging vormen voor hun vee. Het belangrijkste doel van de organisatie is het behoud van de cheeta's en luipaarden door middel van onderwijs, onderzoek en een rehabilitatieprogramma. De AfriCat Foundation beschermt daarnaast ook leeuwen, woestijnlynxen, wilde honden en hyena's. Tijdens uw verblijf in Okonjima kunt u meer leren over de projecten van AfriCat en er op uit trekken om de luipaarden te zien.  • Kamer met uitzicht
  • Okonjima Plains Camp, dinerzaal The Barn
  • Okonjima Plains Camp, green room
  • Okonjima Plains Camp, green room
  • Okonjima Plains Camp, dinerzaal
  • Dinerzaal The Barn
  • Okonjima Plains Camp, zonsondergang