026-3707511
Al 15 jaar actief in Afrika
Uw luxe privéreis geheel op maat
Variëteit aan wild- en natuurparken
Exclusieve lodges en camps
Advies uit eigen ervaring
« Terug

Mafia island

Op ongeveer 160km van Dar-es-Salaam en ten zuidwesten van Zanzibar ligt het schitterende Mafia Island. De naam is ontstaan uit de Arabische tijd waar ‘’Morfiyeh’’ groep of ‘’archipel’’ betekent. Of vanuit het Swahili ‘’Mahali Pa Afya’’ wat een ‘’gezonde plaats van bestemming’’ betekent. Mafia Island bestaat uit een groot eiland omringt door atollen en zandbanken. De helft van de gehele Mafia kust is officieel tot beschermd Marine Park aangewezen. Op en rond het eiland zijn meer dan 460 verschillende vissoorten en 5 schildpadsoorten waarvan veel uniek zijn in de Indische oceaan. De vogelsoorten op Mafia Island wijken veelal af van de soorten die op het vaste land van Tanzania leven. Ook de cultuur van de lokale bevolking typeert zich als vrij eigenzinnig, zo wordt er hier nog veel vastgehouden aan de traditionele manier van leven en hebben zij weinig invloeden van de buitenwereld overgenomen.

Mafia Island heeft landschappelijk gezien meer verwanten met het wat plattere vaste land dan met de heuvelachtige zustereilanden Zanzibar en Pemba. Het eiland is erg groen en bestaat onder meer uit glooiende vlaktes, mangrovebossen en lagunes.

Chole Bay, gelegen in Mafia Marine Park, is een uitstekende plek voor windsurfers en zeilers. Daarnaast kunt u hier uiteraard ook snorkelen, duiken, walvissen spotten of onder begeleiding van een gids een nature walk maken om al de mooie flora en fauna die het eiland rijk is te aanschouwen. Chunguruma Forest is daarvoor een prachtige bestemming, u kunt hier ook een canopy walk maken. Tot slot is zwemmen in de Indische oceaan altijd mogelijk, bij hoog- en laaggetijde.   • Mafia Island duiken (Pole Pole)
  • Mafia Island boten (Pole Pole)
  • Mafia Island duiken (Pole Pole)